Bouwkundig onderzoek door bouwkundig adviseur

Wil je graag een bouwkundige inspectie of bouwkundig onderzoek laten uitvoeren bij de aankoop van een woning? Met ons bouwadviesbureau kunnen wij op kleinschalige wijze een bouwinspectie aan je woning uitvoeren, zodat je een goed beeld krijgt van de bouwkundige staat van je droomhuis. Wil je meer zekerheid bij de aankoop van je woning? Neem onze bouwinspecteur mee bij de eerste of tweede bezichtiging , zodat hij een bouwinspectie kan uitvoeren.

Bouwkundig adviseur inschakelen

Of je nu een nieuw of juist een oud huis wilt kopen, een bouwkundige inspectie bij aankoop woning laten uitvoeren is een verstandig idee. Bij oudere huizen komen sneller gebreken of achterstallig onderhoud voor. Bij een bouwinspectie komen eventuele (verborgen) gebreken aan het licht en weet je beter waar je aan toe bent. Juist als je zelf heel enthousiast over een huis bent, let je minder op de nadelen. Zeker als je zelf weinig of geen verstand hebt over de status van een woning. Niet elke makelaar zal uitvoerig elk (nadelig) detail uitleggen, want zijn focus ligt op een zo snel mogelijke verkoop. Onze focus ligt op de kwaliteit en onderhoudsstatus van een woning en hoe zich dat verhoudt met de prijs.

Bouwkundige inspectie bij aankoop woning: wanneer is dit verstandig?

Een bouwkundige inspectie bij aankoop woning kan veel problemen voorkomen. De bouwkundige staat van een woning is heel belangrijk bij het kopen van een huis. Eventuele gebreken die klein lijken, kunnen bij gebrek aan kennis of inzage, grote financiële gevolgen hebben. Naast een goed beeld van de status van de woning, krijg je bij een bouwkundige inspectie door ons ook adviezen van zaken die op termijn moeten gebeuren. Je kunt dan beter inschatten of je deze risico’s of kosten er ook bij wil nemen. Indien blijkt dat de woning meer onderhoud nodig heeft dan verwacht of is aangegeven, biedt dit onderhandelingsmogelijkheden.

Wat wordt er tijdens een bouwinspectie gecontroleerd?

Met een bouwkundige inspectie tijdens een bezichtiging, letten wij op de volgende zaken:

 • Bouwkundige staat van het dak, dakgoten en dakafwerking

 • Bouwkundige staat van gevels en gevelbekleding

 • Inspectie van kozijnen, schilderwerk, tegelwerk, metselwerk en kitwerk

 • Inspectie van kelderruimten, kruipruimten en vloeren

 • Inspectie van badkamer, keuken, sanitair, waterleidingen en verwarming

 • Het signaleren van onveilige situaties en (verborgen) gebreken

Wij zullen onze bevindingen zo veel mogelijk tijdens de bezichtiging mondeling meedelen.
Het is de bedoeling om een goede indruk te geven van de bouwkundige staat van je woning. Daarbij kunnen wij ook een redelijke schatting te maken van de kosten die op termijn nodig zijn bij een verbouwing of woningrenovatie. Op verzoek kunnen wij onze bevindingen in een beknopt bouwkundig adviesrapport opstellen.

Nieuw huis verbouwen

Wil je na aankoop gelijk je huis verbouwen? Lees dan ook onze informatie op de pagina’s:

Is een bouwkundige inspectie verplicht?

Bij aankoop van een woning is een bouwkundige inspectie niet verplicht, maar wel verstandig. In bepaalde gevallen kan de bank hier om vragen ten behoeve van de Nationale Hypotheek Garantie of bij een eventuele verbouwingsdepot. Ook bij een oude woning met achterstallig onderhoud of een zogenaamde ‘kluswoning’  is een bouwkundige inspectie verstandig. Zeker als er veel aan het huis moet gebeuren. Met een bouwkundige inspectie kan je ook een eventuele ‘miskoop’ voorkomen. Zeker als na de koop blijkt dat het huis toch meer achterstallig onderhoud en meer verbouwingskosten met zich meebrengt dan gedacht. Als koper zal je wel moeten voldoen aan je onderzoeksplicht om de woning goed te kunnen beoordelen vóór de aankoop.

Wat kost een bouwkundige inspectie?

Een bouwkundige inspectie kost € 149,50 excl. btw.

Een beknopt bouwkundig adviesrapport met onze bevindingen kost € 89,95 excl. btw.

Let op: dit betreft géén uitgebreid officieel bouwkundig keuringsrapport! Wij formuleren alleen onze bevindingen, advies en conclusies overzichtelijk op schrift.

“Een bouwkundige inspectie geeft je meer zekerheid bij aankoop woning”

BOUWKUNDIGE INSPECTIE AANVRAGEN?

Wil je een bouwkundige inspectie aanvragen? Bel ons op 0597-855455 of mobiel 06-15274989. Je kunt ook online een bouwinspectie aanvragen. Wij nemen vaak nog dezelfde dag contact met je op. Vul hieronder je gegevens in en dan bellen wij je terug.

  VOORNAAM *

  ACHTERNAAM *

  E-MAILADRES *

  TELEFOONNUMMER

  ONDERWERP

  STEL JE VRAAG