Ervaren bouwadviseur particulier bij je huis verbouwen

Een verbouwing aan je huis doorvoeren is vaak een grote klus, waar je soms weken, maanden of jaren mee bezig bent. Zeker als je duurzaam en toekomstbestendig wilt wonen, moet je nu bij je verbouwing ook rekening houden met woning isolatie, duurzame energie voorziening en optimale wooncomfort. Een verbouwing moet je dan ook niet te licht nemen en bij aanvang rekening houden met diverse aspecten.

Verbouwing: eerst een bouwplan maken

Voordat je begint is het raadzaam om eerst een gedegen bouwplan te maken. Dit kan je eventueel samen met ons bouwadviesbureau doen. In dit bouwplan wordt een overzicht gemaakt van de uit te voeren werkzaamheden, de materialen die nodig zijn en een goede kostenraming die rekening houdt met je beschikbaar budget. Hiermee voorkom je dat je zo maar ergens met de verbouwing begint en na verloop van tijd merkt dat je (ver) boven je budget uitkomt. Zeker als er dingen tegenzitten en je tegen onvoorziene problemen aanloopt.

Materialenlijst maken: wat heb je allemaal nodig?

Als je aan een bouwklus begint moet je natuurlijk wel weten wat je allemaal nodig hebt aan materialen. Uit de praktijk blijkt vaak dat mensen die beginnen aan een klus, niet goed weten wat ze allemaal nodig hebben of de kleine dingen vergeten. Welke materialen moet je gebruiken? Niet alles is geschikt voor een bepaalde klus. Wij kunnen hierbij een handige materiaallijst voor je opstellen of je hierover adviseren, zodat je deze toe kan voegen aan je bouwplan.

Lees meer over een bouwplan maken.

Huis isoleren bij een verbouwing

Zeker vanuit de overheid en de aandacht voor je huis isoleren, komt dit bij een grotere verbouwing ook ter sprake. Hoe en welke isolatie moet je aanbrengen en welke vloerisolatie, dakisolatie, plafondisolatie of gevelisolatie is nu het meest verstandig en rendabel? Door de steeds strenger wordende woningeisen en de mogelijkheid van subsidies, is je huis isoleren bij een verbouwing dus ook zeker iets om goed over na te denken. Zeker ook om de energiekosten te drukken. Als isolatie adviseur kan ons bouwadviesbureau je hiervoor maatwerk isolatie advies geven.

Lees hier meer over op isolatie advies.

Aanbouw huis of uitbouw woning

Wil je een aanbouw aan je huis of een uitbouw, zoals een serre, bijkeuken of een schuurtje bij de woning trekken? Welke verbouwplannen je ook hebt, het is altijd raadzaam om goed te weten wat je hier allemaal voor nodig hebt en wat de bouwkosten hiervan zijn. Zijn jouw wensen in de praktijk wel mogelijk? Welke materialen wil je hiervoor gebruiken en kan je dit allemaal zelf uitvoeren of heb je hierbij een vakman nodig? Waar nodig kunnen wij je maatwerk bouwadvies geven bij de aanbouw, verbouw of uitbouw van je huis.

Lees hier meer over op maatwerk bouwadvies.

Bouwbegeleiding bij je verbouwing

Hoogstwaarschijnlijk is het de bedoeling om je verbouwing zelf uit te voeren. Hetzij met enige hulp van familie, vrienden of kennissen. Ben je een handige Harrie of Harriët, dan zal je veel dingen zelf kunnen doen om kosten te besparen. Het geeft je natuurlijk ook een gevoel van trots dat je het allemaal zelf kunt. Toch kan het voorkomen dat je niet alles weet of toch graag een stukje begeleiding wilt bij de uitvoering van de verbouwing. Weet dan dat je bij ons bouwadviesbureau altijd maatwerk bouwbegeleiding kunt krijgen in elk stadium van je verbouwing. Of het nu om een moeilijke klus gaat of dat je een vakman uit ons netwerk nodig hebt, vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Lees hier meer over op bouwbegeleiding.

“Zelf een verbouwing uitvoeren kan jij ook met een beetje advies en hulp”

WAT HEB JIJ NODIG BIJ JE VERBOUWING?

Heb je een vraag, probleem of heb je gericht bouwadvies bij je verbouwing nodig? Bel 0597-855455 of mobiel 06-15274989. Je kan ons ook mailen of vul hieronder het contactformulier in. Wij nemen vaak nog dezelfde dag contact met je op.

  VOORNAAM *

  ACHTERNAAM *

  E-MAILADRES *

  TELEFOONNUMMER

  ONDERWERP

  STEL JE VRAAG