Zoek je een bouwkundig adviseur die een woninginspectie bij de aankoop van je woning kan uitvoeren?

Woninginspectie bij aankoop woning

Bij een woninginspectie ontdekken wij soms verschillende dingen, zoals lekkage, scheuren in muren of constructies, vocht in de muren, schimmels, houtaantasting en houtrot of verzakkingen door bevingsschade of constructiefouten. Zeker bij de aankoop van woning, wil je dit soort (achteraf) geconstateerde problemen niet hebben. Een woninginspectie door onze bouwkundig inspecteur geeft inzicht in bepaalde bouwkundige gebreken en de herstelkosten die hiervoor nodig zijn.

Woninginspectie bij oudere woning

Juist bij de aankoop van een oudere woning of een zogenaamde ‘kluswoning’, is het uitermate van belang dat je zeker weet dat het huis in de staat is zoals je verwacht en is aangegeven. Helaas gebeurt het vaker dat je met de beste bedoelingen een droomhuis vindt en dat achteraf blijkt dat er toch meer onderhoud bijkomt dan voorspelt of verwacht. Dit soort teleurstellingen wil je natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen. Met een woninginspectie kan je deze vervelende verrassingen en extra herstelkosten voorkomen. Je weet dan beter waar je aan toe bent. Je kunt dan een weloverwogen keuze maken op basis van de reële kosten en de tijdsinvestering die hiermee gepaard gaat.

Bouwkundige inspectiepunten

De punten die wij onder andere bij een woninginspectie doorlopen en beoordelen:

  • Dakwerk en dakonderhoud

  • Eventuele verzakkingen

  • Houtwerk en mogelijke houtrot

  • Binnen en buiten schilderwerk

  • Isolatiewaarde en duurzaamheid

  • Sanitair keuken en badkamer

  • Schuur en aangrenzende vertrekken

  • Vocht en schimmel

Het is ook mogelijk om ons specifiek te vragen om een bepaald onderdeel van de woning te controleren, met oog op de eventuele woningrenovatie of verbouwing. Bij een woninginspectie leveren wij graag maatwerk.

Kostenberekening verbouwing na inspectie

Bouwadviesbureau Heslinga kan een woninginspectie of bouwkundige inspectie uitvoeren in regio Groningen en Drenthe. Samen met u lopen we de hele woning door en controleren wij ondertussen elk vertrek. Elk gebrek of achterstallig onderhoud komt in een rapport te staan. Wij geven je hiermee graag een onpartijdig oordeel over je huis. Zeker als er serieuze zaken zijn waar rekening mee gehouden moet worden. In ons bouwkundig adviesrapport kunnen wij een globale kostenberekening maken, zodat je weet wat een eventuele verbouwing of herstelwerkzaamheden gaat kosten.

Is een woninginspectie nu echt nodig?

Een woninginspectie behoedt je voor foute aankopen. Zeker bij een meer gedateerd huis of bij twijfel over de staat van de woning. Als je het huis hebt gekocht, is het vaak moeilijk om de koop ongedaan te maken. Laat daarom altijd een woninginspectie doen, vóórdat je begint met de prijsonderhandeling. Dan heb je mogelijk ook meer gronden om de prijs te laten zakken. Zeker als je daarvoor de punten kunt aandragen in ons bouwkundig adviesrapport.

Onze werkwijze

Nadat je aanvraag bij ons is binnengekomen, nemen wij snel zo snel mogelijk contact met je op. Hierna maken wij een afspraak om samen met jou de woning te bezichtigen. Onze bevindingen tijdens de bezichtiging zetten wij in een beknopt rapport.

De kosten voor een woninginspectie bedragen € 149,50 excl. btw.

De kosten voor een beknopt bouwkundig adviesrapport bedragen € 98,50 excl. btw.

Het is ook mogelijk om alleen een mondeling advies van ons te ontvangen, zonder rapportage. Indien je graag een kostenberaming wilt van eventuele geconstateerde verbeterpunten voor een verbouwing of woningrenovatie, dan kunnen wij dit op verzoek in de rapportage verwerken.

Woninginspectie aanvragen?

Denk je er over om een bouwkundige woninginspectie te laten uitvoeren door ons bouwadviesbureau voor particulieren? Ga dan direct naar de pagina bouwkundige inspectie en doe een aanvraag.

“Met een woninginspectie weet je beter waar je aan toe bent”