Ga je voor een goed klusadvies naar de plaatselijk bouwmarkt, maar voel jij je niet altijd goed geholpen?

Klusadvies bij bouwmarkten

Uit onderzoek blijkt dat verkopers bij bouwmarkten echt wel hun best doen om klanten te woord te staan en te adviseren, maar niet elke verkoper is ook een bouwadviseur. Niet altijd weet een verkoper ook exact het juiste antwoord op je vraag hoe een bepaalde bouwklus of klus in huis moet worden uitgevoerd. De Consumentenbond heeft eerder een onderzoek hierover uitgevoerd, maar hier kwamen de bouwmarkten niet zo goed uit de verf.

Hierbij een directe link naar het artikel: Consumentenbond kraakt bouwmarkten af.
Gelukkig zijn er ook verkopers die wel goede adviezen geven en de ene bouwmarkt heeft hier meer focus op dan de andere.

Welke bouwmarkt is het beste?

Dat is natuurlijk altijd lastig te zeggen. Vrijwel alle bouwmarkten hebben een groot assortiment van hout, bouwmaterialen en gereedschappen in huis. De een is wat groter en langer gevestigd dan de ander. Waarbij de één sterk de focus legt op lage prijzen, zal de ander meer klantenservice willen bieden. Daar haken wij als bouwadviesbureau voor particulieren op in. Juist voor die bouwmarkten die hun klusadvies en bouwadvies liever uitbesteden aan een ervaren bouw- en klusadviseur. Wij maken hierbij geen onderscheid in de bestaande bouwmarkten.

En een online klusadvies dan?

Wil je als doe-het-zelf graag je eigen klussen in huis uitvoeren, dan kun je natuurlijk niet alles weten. Tegenwoordig zijn er ook online forums waar je wellicht advies kunt krijgen over je klus. Echter vindt niet iedereen dat prettig. Je moet eerst goed zoeken of je vraag of behoefte aan klusadvies erbij staat. Met een tekst en een filmpje met uitleg, ben je er soms ook nog niet. Heb je net een specifieke vraag, dan kan het erg vervelend zijn als je daardoor niet verder kunt. Zeker als je tegen een probleem aanloopt die net niet wordt verteld. Gelukkig kun je ook veel simpele klustips vinden op online forums, zodat je hopelijk snel je klus kan doen. Met de juiste klustips bij doe het zelf kan jij tenslotte ook weer verder.

En als je liever een real life klusadviseur nodig hebt?

Als je na een bezoek aan de bouwmarkt en online op een klusforum er nog niet uitkomt, dan kan je altijd nog bij ons bouwadviesbureau voor particulieren terecht. Wij staan graag voor je klaar om je maatwerk bouwadvies of klusadvies te geven bij de klussen waar jij niet uit komt of waar je hulp bij nodig hebt. Heb je hierbij een vakman of professional nodig, dan hebben wij wellicht de juiste klushulp die je uit de brand kan helpen. Gelukkig heb je nu een bouwadviesbureau voor de particuliere doe-het-zelver bij jou in de buurt. Je kunt ons altijd raadplegen voor een deskundig bouw- en klusadvies.

Lees verder op klusadvies bij doe-het-zelf of bouwadvies bij een verbouwing.

Voor welk klusadvies kun je ons raadplegen?

  • Vragen over een badkamer verbouwen

  • Vragen over een douche vernieuwen

  • Vragen over je huis isoleren en verduurzamen

  • Vragen over binnen en buiten schilderwerk

  • Vragen over hout en bouwconstructies

  • Vragen over een houten vloer leggen

  • Vragen over timmerwerk

  • Vocht en schimmel bestrijden

  • Andere kleine voorkomende klussen

Een klusadvies aanvragen?

Heb een je vraag, kom je er niet uit en wil je graag een deskundige vakman die je kan adviseren bij je klus? Bel dan gelijk 0597-855455 of mobiel 06-15274989.

“Met het juiste klusadvies kan je snel verder met je klus”