Klusadviseur voor kleine en grote huis en tuinklussen

Ben je op zoek naar gericht klusadvies, klustips of leren klussen bij klussen in huis? Natuurlijk kan je op het internet gaan zoeken naar klustips, maar staat jouw klus er tussen en heb je daar genoeg aan als je er niet uit komt? Gelukkig is onze maatwerk klusadvies en klushulp dichtbij voor iedere doe-het-zelver die zelf de klus wil uitvoeren, maar toch hier en daar klusadvies nodig heeft.

Klusadvies in jouw regio

Met gericht klusadvies en klushulp adviseren en helpen wij particulieren en doe-het-zelvers in de regio Oost- en Midden Groningen, Haren, Eelde, Paterswolde en de gemeenten Oldambt, Westerwolde, Westerkwartier, Eemsmond, Het Hogeland en De Compagnie.

Klustips en klusadvies voor doe-het-zelvers

Klustips bij klussen in huis zijn natuurlijk erg handig als je het even zelf niet weet of graag wilt leren klussen met eventueel advies van een ervaren leermeester. De meeste doe-het-zelf klussen die relatief makkelijk uit te voeren zijn, zijn dan ook vaak geen probleem. Het wordt lastiger als je niet precies weet welke materialen, gereedschap of andere benodigdheden je moet hebben. Zeker als je twijfelt hoe je de klus het beste kunt uitvoeren. Als je dan ook nog een pietje precies bent en klussen in huis strak en goed wilt hebben, dan moet je er ook zeker van zijn dat je het kunt.

Klustips voor de doe-het-zelf

Met ons bouwadviesbureau voor particulieren, willen we je een paar klustips meegeven, zodat je hier rekening mee kunt houden:

 • Zorg dat je de juiste apparaten en gereedschap in huis hebt
  Niets is zo vervelend om te beginnen aan een klus, terwijl je dan ontdekt dat je bepaalde gereedschap niet hebt of dat deze kwijt is of stuk.

 • Haal alle benodigdheden in huis
  Zorg dat je alle benodigdheden en spullen in huis hebt of haal ze op bij een bouwmarkt. Denk niet alleen aan de grote materialen, maar ook aan de kleine dingen die er bij komen en waar je wellicht nog niet aan gedacht had. (bepaalde schroeven, afdekfolie, afdichtkit, de juiste maat pluggen etc.)

 • Maak een bouwplan of klusplan
  Bij elke bouwklus of klus in huis is het slim om een (bouw)plan te hebben. Daarop staat wat je gaat doen, welke materialen je nodig hebt, wat de kosten zijn, je beschikbaar budget etc. Dan weet je ook gelijk waar jij je aan moet houden of wanneer je over je budget heen gaat.

 • Kan je de klus veilig en vertrouwd uitvoeren?
  Vóórdat je begint moet je zeker weten dat jij de klus veilig en verantwoord kunt uitvoeren. Je zal niet de laatste zijn die in op de “Eerste Hulp” of het ziekenhuis beland, omdat het misging tijdens het klussen. Zorg dus voor goede handschoenen, eventuele veiligheidsbril, werkschoenen, veilig gereedschap etc.

 • Weet je precies hoe je de klus moet uitvoeren?
  Om zeker te weten dat je de klus zelf kan uitvoeren, moet je hier wel zeker over zijn. In geval van twijfel kan je altijd even een aardige buurman of een verkoper bij een bouwmarkt vragen, maar dat wil niet zeggen of hij of zij het ook (goed) weet. Bij twijfel kun je beter een vakman om gericht klusadvies vragen.

 • Begin op tijd en raffel dingen niet af
  Even snel een muur of plafond isoleren of een nieuwe vloer leggen? Je zal het altijd tegenkomen dat een klus tegenzit of dat je tegen een probleem aanloopt die je niet had voorzien. Begin op tijd en voorkom dat je dingen te snel wilt doen en hierdoor in de stress schiet en dingen maar gaat afraffelen. Later zal je er spijt van krijgen.

 • Overschat jezelf niet!
  En last but not least: “overschat jezelf niet”. Er zijn zeker hele goede en professionele klussers, maar het is verstandig om ook eerlijk naar je zelf te zijn en goed na te denken voordat je een specifieke klus gaat aanpakken. Bij twijfel altijd advies of raad vragen, want lekker ‘goedkoop zelf doen’ kan soms heel duur uitpakken!

Klusadvies bij complexe klussen of bij gebrek aan kennis

Klusadvies bij complexe klussen voor de particuliere doe-het-zelf, kan erg handig zijn bij moeilijke en/of langdurige klussen. Ook als je niet precies weet hoe je een bepaalde klus in huis moet uitvoeren, welke materialen je nodig hebt of welke stappenplan je hierin moet volgen. Niet elke doe-het-zelf klusser weet tenslotte alles van klussen. Misschien ben jij heel handig met hout, een boormachine en schroeven, maar is stukadoren, een dak isoleren of elektriciteit aanleggen niet aan jou besteed. Twijfel je of je een bepaalde klus wel veilig en goed kunt uitvoeren vraag dan gewoon klusadvies aan de bouwadviseur en leermeester.

Voor welke klussen in huis kunnen wij je adviseren? 

Voor onder meer de volgende klussen in huis kunnen wij je gericht klusadvies geven:

 • De beste materiaalkeuze voor je klus in huis
  Welke kwaliteit van materialen eis je voor de klus

 • De volgorde en stappenplan bij de uitvoering
  Hoe moet ik de klus precies uitvoeren en op welke volgorde

 • Advies over de gereedschappen en benodigde extra materialen
  Welke gereedschap en materialen heb je ervoor nodig?

 • Kan je de klus zelf veilig uitvoeren
  Genoeg kennis en ervaring om de klus verantwoord uit te voeren?

 • Leren zelf de klus uit te voeren met onze klushulp
  De kennis van een leermeester overgedragen te krijgen

 • Help, ik loop tegen een probleem aan, ik kan niet verder
  Bij elk (onvoorzien) probleem waar je graag advies over wilt

Twijfel je of je de klus kan klaren, of zou je toch graag even willen sparren met een ervaren klusser en leermeester? Dat kan bij ons altijd. Denk je toch iemand nodig te hebben die jou kan helpen bij een klus in je huis of tuin? Dan kan je ook maatwerk klushulp bij ons aanvragen.

Lees meer over klushulp bij klussen in huis.

Wat kost een klusadvies of bouwconsult?

Een klusadvies met huisbezoek kost € 48,50 excl. btw per uur.
Vanaf 10 km rekenen wij een kilometervergoeding van € 0,19 p. km.

Na jouw aanvraag komen wij op afspraak bij je thuis om de klus te bekijken. In veel gevallen kunnen wij direct gericht klusadvies geven. In de meer complexere of omvangrijke klussen, zullen wij een offerte op maat maken voor die diensten die je nodigt hebt.

“Gericht klusadvies voor de doe-het-zelf met een hulpvraag”

GERICHT KLUSADVIES NODIG?

Heb klusadvies nodig of heb je een dringende vraag? Bel 0597-855455 of mobiel 06-15274989. Je kan ons ook mailen of vul hieronder het contactformulier in. Wij nemen vaak nog dezelfde dag contact met je op.

  VOORNAAM *

  ACHTERNAAM *

  E-MAILADRES *

  TELEFOONNUMMER

  ONDERWERP

  STEL JE VRAAG