Bouwadviseur bij maatwerk bouwadvies voor je bouwklus

Een bouwplan maken bij een verbouwing, renovatie of verduurzaming van je woning, is raadzaam om alles van te voren goed duidelijk te krijgen. Met een goed bouwplan heb jij je doel voor ogen, breng jij de mogelijkheden in kaart en maak je een kostenberaming van de verbouwing, aanbouw of renovatie. Wil je niet voor verrassingen komen te staan en over je budget heen gaan? Lees dan verder..

Waarom een bouwplan maken?

Bij een verbouwing het raadzaam om eerst een helder bouwplan te maken. In dit bouwplan maak je een overzicht van de uit te voeren werkzaamheden, de materialen die nodig zijn, de werkvolgorde en een goede kostenraming dat binnen je budget past. Hiermee voorkom je dat je onberekend en zonder plan met de verbouwing begint en na verloop van tijd merkt dat je (ver) boven je budget uitkomt. Uit ervaring weet je vaak wel dat er altijd dingen kunnen tegenzitten of dat je tegen een probleem oploopt dat je niet had voorzien. Herkenbaar?

Bouwplan voor particuliere doe-het-zelvers

Ons bouwadviesbureau voor particulieren kan je helpen en adviseren bij een bouwplan maken. Wat wil je precies doen, heb je een vergunning nodig, kan je het allemaal zelf doen of moet er externe expertise of speciale vakmensen bij komen? Wat is je beschikbaar budget en hoeveel speling heb je hierbij? Wil je hoge kwaliteit nastreven in de materiaalkeuze en afwerking en wat gaat dat kosten? Een veel voorkomend probleem is dat de benodigde materialenlijst niet duidelijk is. Allemaal vragen waar je tegenaan kunt lopen en die je in je bouwplan kan opnemen.  

Kort overzicht bouwplan

Wat zet je allemaal in je bouwplan voor een particuliere verbouwing?

 • Doelstelling van de verbouwing en de te verbouwen ruimtes

 • Welke materialen kies je en hoeveel heb je hiervan nodig?

 • Wat is je beschikbaar budget en is dit kostendekkend?

 • Wat zijn je eisen en wensen en wat is hierin belangrijk?

 • Heb je deskundige bouwtekeningen nodig of kan je dat zelf?

 • Welke ruimtes moet ook geïsoleerd worden en hoe ga je dat doen?

 • Heb je specifieke vakmensen nodig en wie ga je hiervoor vragen?

 • Wat is het tijdspad wanneer bepaalde klussen klaar moet zijn?

 • Heb je marge als je kosten je budget overschrijden?

Zoals je ziet is een bouwplan maken echt belangrijk om overzichtelijk te krijgen, wat, hoe, wie en wanneer dingen moeten gebeuren. Afhankelijk van de bouwklus, kun je bepalen of je hier een kort en beknopt of een wat meer uitgebreider bouwplan voor nodig hebt. Als deskundig bouwadviseur met meer dan 35 jaar ervaring in woning verbouw, hout- en bouwmaterialen, kunnen wij je helpen met het opstellen van een bouwplan.

Bouwadvies particulieren bij je verbouwing

Als je nu alleen of toch liever samen met ons een bouwplan wilt maken, kunnen wij je daarna ook desgewenst bouwadvies geven bij je verbouwing. Met ons maatwerk bouwadvies weet je zeker dat de uitvoering van je bouwplan goed verloopt, ook als er problemen opduiken waar je graag advies over wilt. Het is altijd fijn om te weten dat je een sparringpartner achter de hand hebt mocht dat nodig zijn. Wij richten ons hierbij speciaal op de particuliere doe-het-zelver.

Lees hier meer over op bouwadvies.

Wat kost een bouwplan?

Voor een kleine verbouwing van één project kost een bouwplan € 129,- excl. btw.
Voor een grotere verbouwing van meerdere projecten rekenen wij € 239,- excl. btw.

Voor het maken van een bouwplan komen wij bij jou thuis of wij nodigen je uit op ons kantoor in Groningen of Winschoten. Samen spreken wij je wensen en eisen door en maken hiervan aantekeningen. Hierna stellen wij je persoonlijke bouwplan voor je op of werken dit samen met jou verder uit.

“Met een goed bouwplan kun je problemen en kostenoverschrijding voorkomen”

WIL JE EEN BOUWPLAN MAKEN?

Heb je een vraag over een bouwplan maken of wil je dat samen met ons doen? Bel 0597-855455 of mobiel 06-15274989. Je kan ons ook mailen of vul hieronder het contactformulier in. Wij nemen vaak nog dezelfde dag contact met je op.

  VOORNAAM *

  ACHTERNAAM *

  E-MAILADRES *

  TELEFOONNUMMER

  ONDERWERP

  STEL JE VRAAG