Klusadviseur voor doe-het-zelf klussers en particulieren

Klussen in huis doe je graag zo veel mogelijk zelf? Veel doe-het-zelf particulieren willen zo veel mogelijk zelf klussen. Soms moet je je wel van te voren afvragen of de klus met jouw kennis en ervaring makkelijk uit te voeren is, of dat je wel eens tegen vragen of problemen aan zou kunnen lopen. Hoeveel kluservaring heb je en kun je het alleen af of heb je wellicht toch wat hulp nodig? Soms moet je dan ook wel even denken aan het spreekwoord: “bezint eer ge begint”..

Doe-het-zelf voor de handige klusser

Ben je, naar eigen zeggen, best een handige klusser die wel het een en ander afweet van klussen in huis, dan is dat natuurlijk heel mooi. Ook op het internet kan je tegenwoordig ook informatie vinden over klussen en techniek. Dit kan handig zijn voor kleine klusjes en reparaties die je makkelijk zelf uit kunt voeren. Bij de meer ingewikkelde klussen in huis, een verbouwing of een tuin aanleggen wordt het vaak al wat lastiger. Helemaal als je bepaalde klussen nog niet eerder hebt uitgevoerd. Dan moet je je ook nog afvragen of je het juiste materiaal en gereedschap hiervoor in huis hebt. Soms kan je dan wel wat klusadvies gebruiken nietwaar?

Klussen in huis die meer complex zijn

Sta je voor een meer ingewikkelde klus, waarvan je niet precies weet hoe je deze moet uitvoeren, welke materialen je precies nodig hebt of wat de beste volgorde van werken is? Bij de meer complexe en moeilijke klussen waar je toch een vakman voor nodig bent, kan je ons voor klusadvies vragen. Desgewenst kunnen wij vanuit ons netwerk de juiste klushulp bieden, zodat deze externe expertise of handige handjes jou verder kunnen helpen.

De focus van ons bouwadviesbureau voor particulieren ligt op het geven van gericht klusadvies en bouwadvies aan doe-het-zelvers die advies of hulp nodig hebben, maar de klus wel zo veel mogelijk zelf willen uitvoeren.

Wat is goedkoper, de klus zelf doen of uitbesteden?

Natuurlijk lijkt het in eerste instantie goedkoper om klussen in huis zelf uit te voeren. Zeker als je zo veel mogelijk op de kosten van een klussenbedrijf of klusjesman wilt besparen. Maar indien je géén of weinig ervaring hebt met bepaalde klusjes in huis, moet je je ook afvragen wat nu sneller en beter is: “dagen lang bezig met een klus die je best moeilijk vindt of uitbesteden door een vakman die binnen 2 of 3 uur klaar is”. De tijd die je er dan zelf in steekt had je ook aan leukere dingen kunnen besteden. Dit hangt er ook van af hoe gevaarlijk een klus is. Zelf knoeien met gas, waterleidingen of elektriciteit, terwijl je er weinig verstand van hebt, is misschien niet het beste klusidee. Gelukkig kun je Bouwadviesbureau Heslinga voor de particuliere doe-het-zelf nu om gericht klusadvies vragen bij dergelijke gevaarlijke of moeilijke klussen.

Voor welke klussen in huis kunnen wij je adviseren? 

Voor onder meer de volgende klussen in huis kunnen wij je gericht klusadvies geven:

 • De beste materiaalkeuze voor je klus in huis
  Welke kwaliteit van materialen eis je voor de klus

 • De volgorde en stappenplan bij de uitvoering
  wat moet ik eerst doen en wat daarna

 • Advies over de gereedschappen en benodigde extra materialen
  waar jij misschien niet aan gedacht had

 • Kan je de klus zelf veilig uitvoeren
  Je wilt tenslotte niet op de ‘Eerste Hulp’ belanden

 • Leren zelf de klus uit te voeren met onze klushulp
  De kennis van een leermeester overgedragen te krijgen

Als deskundige bouwadviseur met meer dan 35 jaar ervaring in woning verbouw, hout- en bouwmaterialen, kunnen wij je adviseren bij complexe, lastige en gevaarlijke klussen in huis. Waar nodig en wenselijk maken wij gebruik van ons netwerk aan vakmensen, mocht dat voor een bepaalde klus nodig zijn. Dan weet je zeker dat het goed en vakkundig gebeurt.

Lees meer over maatwerk klusadvies voor jouw klus in huis.

“Met een goed klusadvies kan jij je klus zelf uitvoeren”

KLUSADVIES BIJ KLUSSEN IN HUIS NODIG?

Heb klusadvies nodig of heb je een dringende vraag? Bel 0597-855455 of mobiel 06-15274989. Je kan ons ook mailen of vul hieronder het contactformulier in. Wij nemen vaak nog dezelfde dag contact met je op.

  VOORNAAM *

  ACHTERNAAM *

  E-MAILADRES *

  TELEFOONNUMMER

  ONDERWERP

  STEL JE VRAAG