Je huis isoleren is een must als je op energie wilt besparen en je huis duurzaam energiezuinig voor de toekomst wil maken. Wil jij ook je huis isoleren?

Je huis isoleren en energie besparen

Wilt jij je huis isoleren en bent jij je aan het oriënteren naar de mogelijkheden van diverse isolatie methodes? Goede isolatie geeft gelijk een energiebesparing op je stookkosten, terwijl je woning een stuk warmer en behaaglijker blijft. De overheid stimuleert en adviseert huiseigenaren ook steeds meer om te investeren in je huis isoleren. Naast de directe energiebesparing, verhoog je daarmee ook de woningwaarde en je wooncomfort. Je woning isoleren brengt dus diverse voordelen met zich mee en dat voel je ook in je portemonnee.

Huis isoleren met hoge isolatiewaarde

Ben je eigenaar van een woning en wil je je huis isoleren met isolatie methoden met een hoge isolatiewaarde? Bij je huis isoleren zijn er diverse isolatie mogelijkheden die je kunt doorvoeren. Afhankelijk van de staat van je woning, het aantal m2 en de al dan niet aanwezige isolatie, kan onze isolatie adviseur samen met jou bekijken waar je het hoogste rendement op kunt behalen. Hij kan je vertellen welke isolatie voor jouw woning de beste investering is. Door goede isolatie blijven vocht en kou buiten de deur en blijven je muren, vloer en woning droog en behaaglijk. Tegelijkertijd voorkom je hiermee vochtproblemen.

Welke soorten isolatie zijn er?

Om je huis beter te isoleren heb je meerdere isolatiemethodes:

  • Dakisolatie

  • Vloerisolatie

  • Kruipruimte isolatie

  • Gevelisolatie

  • Spouwmuurisolatie

  • Dubbel glas

Afhankelijk van de grootte van je woning en de te isoleren vertrekken, kan je veel geld besparen door de juiste isolatie toe te passen. Vooral de vloer en het dak zijn vaak grote warmteverliezers als deze niet goed zijn geïsoleerd.

Energiebesparing met huis isoleren

Met je huis isoleren kan je flink besparen op je energierekening. De exacte besparing is lastig vast te stellen, maar gemiddeld kan een tussenwoning bij spouwmuurisolatie wel 260 euro per jaar besparen. In een grote vrijstaande woning kan dit oplopen tot 1000 euro op jaarbasis. Zo zijn er verschillende rekentabellen om een zo goed mogelijke kostenbesparing per isolatiemethode vast te stellen. Dit zal je na een jaar al terugzien op je energierekening. Daarnaast kan je gebruik maken van de subsidieregelingen van de overheid om je tegemoet te komen in de kosten van isoleren.

Waar zit het verschil in kosten bij je huis isoleren?

De kosten van isoleren zullen per woning verschillen. Dit is ook mede afhankelijk van je eisen en wensen. De totale isolatie kosten zijn mede afhankelijk van de volgende factoren:

  • De isolatiewijze
    De prijs van isolatie is afhankelijk van de manier van isoleren (Een dak of muur vanaf de buitenkant isoleren of vanaf de binnenkant). Ook het vertrek wat je wilt isoleren speelt hierbij een rol, zeker als dit vertrek nog  ‘isolatieklaar’ moet worden gemaakt.

  • De oppervlakte
    Hoe meer ruimtes en oppervlaktes geïsoleerd moeten worden, hoe lager de gemiddelde prijs per m2 zal bedragen.

  • De dikte van het isolatiemateriaal
    Dit verschilt nogal per isolatiemethode. Over het algemeen geldt dat hoe dikker het isolatiemateriaal en de isolatiewaarde zijn, hoe hoger de kosten. Daarbij geldt ook dat dunner isolatiemateriaal ook goed mogelijk is, als het soort materiaal beter isoleert en kwalitatief gezien heel goed is.

  • Isolatie subsidie
    Bekijk voordat je je huis gaat isoleren of je in aanmerking komt voor isolatie subsidie. Dit kan je veel kosten besparen, waarbij je een deel van de kosten weer terugverdient.

  • De afwerking na isolatie
    Als je bijvoorbeeld muurisolatie hebt aangebracht, zal de muur opnieuw afgewerkt moeten worden. Hetzelfde als met dakisolatie aan de binnenkant. Deze kosten komen er dan nog bij.

Isolatie advies door een isolatie adviseur

Als je er zelf niet goed uitkomt en graag een goed isolatie advies wilt van een isolatie adviseur, kun je bij ons Bouwadviesbureau voor de particuliere doe-het-zelf isolatie advies vragen. Samen met jou gaan we er dan voor zitten om te kijken wat je wilt isoleren, waarom en welke isolatiewensen en eisen je precies hebt. Wij gaan kijken welke isolatie methodes voor jouw woning het beste zijn en het meest rendabel. Een tussenwoning vraagt bijvoorbeeld minder uitgebreide isolatie dan een grote vrijstaande woning. Wil je weten wat wij hierin voor jou kunnen betekenen?

Lees meer informatie over isolatie advies.

“Ga ook je huis isoleren voor een hoger rendement en energiebesparing”