Wil je een bouwkundig onderzoek laten uitvoeren bij de aankoop van een woning? Onze bouwkundig adviseur kan je hierbij helpen.

Bouwkundig onderzoek bij aankoop woning

Een bouwkundig onderzoek uitvoeren geeft je meer zekerheid van de bouwkundige en technische staat van je droomhuis. Heb je een mooi huis op het oog, maar moet er nog wel veel aan gebeuren? Dan is het slim om een bouwkundig adviseur in de armen te nemen. Met ons bouwadviesbureau voor particulieren, adviseren en helpen wij particulieren bij een aankoop woning, door tijdens een bezichtiging de staat van de woning te onderzoeken.

Wanneer een bouwkundig onderzoek uitvoeren?

Vooral bij de aankoop van een oudere woning is het essentieel van belang om een duidelijk beeld te krijgen van de bouwkundige staat van de woning. Juist om te weten of de prijs-kwaliteit verhouding en de aangegeven staat klopt en of er geen (verborgen) gebreken zijn. Natuurlijk zal een makelaar of de verkoper van de woning hier ook zijn zegje over doen. Zijn of haar focus is om de woning aan jou te verkopen. Hij of zij zal zich daarom niet van zijn meest kritische kant laten zien.

Wanneer loop je risico bij een aankoop woning?

Natuurlijk wil je zo veel mogelijk risico’s vermijden bij het kopen van een woning. Indien jij of je partner eindelijk de ideale (klus)huis hebben gevonden, dan ben je eerder geneigd om bepaalde minpunten over het hoofd te zien. Zeker als je partner ook razend enthousiast over het huis is. Bepaalde bouwklussen kan je dan ook onderschatten in de trant van:
“ach dat zien we dan wel”.

Het is belangrijk om een realistisch beeld te krijgen van alle bouwklussen die in de toekomst aan het huis moeten gebeuren, wat de geschatte bouwkosten zullen zijn en hoeveel tijd dit in beslag neemt. De bouwkundig adviseur van ons bouwadviesbureau kan je hier gelukkig goed over adviseren.

Bouwkundig onderzoek bij nieuwe bouw ideeën met een woning 

Wil je een bouwkundig onderzoek laten uitvoeren omdat je goed de mogelijkheden en kosten wilt inschatten bij een grote verbouwing? Misschien wil je wel een oud pand kopen omdat je het totaal opnieuw wilt indelen naar je eigen smaak. Dan wil je natuurlijk wel een kostenberaming hebben van de totale bouwkosten die bij deze verbouwing gepaard gaan. Neem ook in dit geval gewoon contact met ons op, zodat wij je hiermee een gericht bouwadvies kunnen geven.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Denk je er over om een bouwkundige inspectie te laten uitvoeren door ons bouwadviesbureau voor particulieren? Ga dan direct naar de volgende pagina bouwkundige inspectie en doe een aanvraag.

“Met een bouwkundig onderzoek weet je beter waar je aan toe bent”