Wil je graag een aanbouw huis voor meer ruimte, wooncomfort of een grotere woonkamer of keuken?

Aanbouw huis

Bij een aanbouw huis kunnen er verschillende redenen voor deze aanbouw zijn. Misschien wil je de woonkamer verbouwen, een serre aan je huis bouwen of een kantoor aan huis. De meest gehoorde reden is dat mensen in hun bestaande woning meer leefruimte, wooncomfort en meer mogelijkheden willen creëren. Een eventuele verhuizing kan hierdoor worden uitgesteld. Zeker als er weinig geschikte en betaalbare koopwoningen in je woonomgeving zijn.

Aanbouw, uitbouw of een verbouwing

Een aanbouw aan je huis kan de beste oplossing zijn om uit te breiden, meer leefruimte te creëren of van een schuurtje een extra grote (bij)keuken te realiseren. Een aanbouw of uitbouw aan je woning wordt ook vaak gedaan voor een gelijkvloerse slaapkamer of thuiskantoor met eigen ingang bijvoorbeeld. Voor minder geld dan een nieuwe huis, krijg je wel meer woonruimte.

De mogelijkheden van een aanbouw aan je huis:

 • Een serre aanbouwen
  Een serre biedt veel mogelijkheden om meer zon in je woning te krijgen en hier kun je een prachtige zitplek van maken.

 • Een eigen kantoor aan huis
  Werk je vanuit huis of wil je gaan thuiswerken, dan is een eigen kantoor(tje) natuurlijk erg handig en hoef je niet in de woon- of slaapkamer te zitten.

 • Extra grote (bij)keuken
  Met een extra grote (bij) keuken heb je gelijk meer bergruimte of je creëert een prachtige leefkeuken voor urenlang tafelplezier.

 • Een gelijkvloerse slaapkamer beneden
  Met een gelijkvloerse slaapkamer kunnen ouderen ook langer in hun huis blijven wonen en geeft het de woning meer wooncomfort en gebruiksgemak voor ouderen.

 • Grotere woonkamer
  Is je woonkamer aan de kleine kant, dan kan je met een aanbouw huis ook je woonkamer vergroten voor meer leefruimte.

Eerst een bouwplan maken

Bij een verbouwing of uitbouw raden wij aan om eerst een bouwplan te maken. Hierin staat vermeld wat het doel van de aanbouw of uitbouw is, waar de verbouwing wordt gerealiseerd, een kostenraming, materialenlijst en beschikbaar budget. Ook het aanvragen van een eventuele bouwvergunning bij een gemeente is raadzaam of noodzaak voor een aanbouw of bij nieuwbouw. Door het maken van een bouwplan bij je aanbouw huis, heb je een goede leidraad voordat je met de aanbouw of uitbouw begint. Wil je hier advies of hulp bij, dan kan onze ervaren bouwadviseur je hierbij helpen. Zo weet je zeker dat je aanbouw huis goed verloopt zoals jij voor ogen hebt.

Lees meer over een bouwplan maken.

Bouwadvies bij je aanbouw huis

Wil je de aanbouw van je huis zo veel mogelijk zelf uitvoeren? Als doe-het-zelf kan je dat natuurlijk veel kosten schelen. Heb je je doel goed voor ogen? Weet je hoe je het gaat doen wat je precies voor aanbouw, uitbouw of aan je woning nodig hebt? Wil je hiervoor geen aannemer of bouwbedrijf inhuren, dan zal je zelf van begin tot eind de aanbouw moeten uitvoeren. Soms kan je hierbij wel wat gericht bouwadvies of bouwbegeleiding gebruiken.

Klik door voor meer informatie over:

Advies bij de aanbouw van je huis nodig?

Wil je graag meer advies of informatie over één of meer van onze diensten? Klik dan op één van de bovenste links of bel 0597-855455 of mobiel 06-15274989.

“Bij de aanbouw van je huis kan je soms wel wat bouwadvies gebruiken”